Sukukokoontuminen 2021 – Ilmoittaudu mukaan!

Terveh Afanasjeffit!

Sukukokoontumisen aika lähestyy. Kokoonnumme Rovaniemelle 3.7.2021 koronasääntöjen puitteissa. Sääntöjen mukaan meitä voi olla sisätiloissa paikan päällä koolla korkeintaan 50 henkilöä.  Lisäksi on huomioitava, että kokoontumistila on riittävän suuri eli 50 henkilöä voi kokoontua tilassa, joka on mitoitettu 100 henkilölle. Yli 50 henkilön kokoontumisessa olisi lisäksi olisi ryhmät pidettävä erillään eli tulisi olla omat kulkureitit 50 henkilön ryhmille eivätkä ryhmät saisi kohdata. Tällaista meidän on vaikea järjestää, siksi päädyimme pitämään paikalla kokoontuvan ryhmän koon enintään 50 henkilössä. Kokoontumisessa käytetään maskeja, pidetään turvavälit ja käytetään käsidesiä. Tarjoiluja kokoontumistilassa ei sallita. Säännöt siis ovat tiukat ja perustuvat kokoontujien terveysturvallisuudesta huolehtimiseen.

Lisäksi järjestämme virtuaaliyhteyden Teams-sovelluksen kautta. Näin väkimäärää voidaan laajentaa, kun osa osallistuu etäyhteydellä. Sukuseuran hallitus on päättänyt, että sukukokoontumiseen voivat osallistua vain sukuseuran jäsenet, koska väkimäärä on rajoitettu.

Kokoontumispaikka Rovaniemellä on Arktikum-keskuksessa. Kokoonnumme klo 10-17.        

Ohjelmassa on:

  • Sukuseuran kokous (käydään läpi toimintakertomukset ja tilinpäätökset vuosilta 2018-2020, päätetään toimintasuunnitelma vuosille 2021-2024 ja valitaan sukuseuran hallituksen puheenjohtaja ja erovuoroiset hallituksen jäsenet)
  • Sukututkimuksen ja sukukirjan tilannekatsaus sekä muut tärkeät asiat
  • Asiantuntijan esityksessä aiheena on ”Elämä Uhtualla 1800-1900-lukujen taitteessa”. Historioitsija Sami Kallio kertoo ihmisten elämästä Uhtualla eli asumisesta, naisten ja miesten töistä arjessa, lasten kasvatuksesta, juhlista jne. eli elämästä Uhtualla vuodenkierron mukaan. Suku piti yhtä ja suku oli tärkein.
  • Käymme Lapin maakuntamuseon näyttelyssä opastetun kierroksen Rovaniemi-näyttelyssä, jossa on jotain nähtävillä myös laukkukauppaan liittyen. Afanasjeffit suuntasivat Uhtualta laukkukaupoille Rovaniemelle ja Rovaniemellä oli myös kauppaliikkeitä Afanasjeffeillä ja Uhtualta tulleilla suvuilla.

Koska Arktikumissa ei ole lounas- eikä kahvimahdollisuutta, pidämme päivällä tauon ja ruokailemme yhdessä kaupungilla ravintolassa. Kuljetukset ravintolaan järjestetään osallistujien autoilla niin, että kaikki pääsevät lounaalle sujuvasti. Lounas on varattu etukäteen ja sukuseura laskuttaa sen osallistujilta etukäteen.

Sukuseuran kokoontumiseen tulee ilmoittautua etukäteen. Ilmoittautuminen tehdään 31.5.2021 mennessä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen sihteeri@afanasjeff-sukuseura.com tai soittamalla sihteerille Leena Autio p. 040 8450530. Ilmoittautuessa kerro osallistutko paikanpäällä Arktikumissa vai etäyhteydellä.  Paikanpäälle tulijoilta tarvitaan laskutusta varten  yhteystiedot. Etäyhteyttä varten tarvitaan sähköposti.

Tervetuloa sukukokoontumiseen!

Terttu Louhikoski-Alasuutari ja sukuseuran hallitus
Afanasjeff-sukuseura ry
p. 040 8450530 (sihteeri Leena Autio)
sähköpostit osoitteeseen: sihteeri@afanasjeff-sukuseura.com